Здравето на кожата и костите, доброто зрение и правилното функциониране на всички системи в човешкия организъм, в голяма степен зависят от качествената храна и движението.

Vertera е руска компания, която предлага натурална „жива храна“, която изчиства организма от токсини и едновременно с това подхранва клетките. За нормалното протичане на всички жизнени процеси, човешкия организъм се нуждае от различни витамини, минерали, фибри, аминокиселини и още други макро и микроелементи. Всички тях можем да си набавим, с използването на геловете Вертера, чиято технология на производство е единствена по рода си в целия свят.

Какво представляват геловете Вертера

В основата на геловете Вертера стои уникална технология за преработка на морски водорасли(ламинария), които са вид кафяви водорасли, използвани в народната медицина още от древността. Преработката им дава възможност да се отворят техните клетки и същевременно да се запази комплексът от биологично активни вещества, който включва различни минерали, аминокиселини, макро и микроелементи в органична форма. Това позволява усвояването на най-ценните вещества от „клетъчното“ хранене, до цели 93%. Геловете Вертера имат и уникалното свойство да прочистват клетките от токсини, радикали, солите на тежки метали и от още други вредни вещества, които пречат на нормалното функциониране на всички системи в тялото ни. По този начин се възстановява биохимичното равновесие и организмът има способността много по-бързо и лесно сам да се бори с болестите.

Какво съдържат геловете Вертера

Ламинарията е вид кафяво водорасло, което лечителите в древността вярвали, че удължава живота и има подмладяващ ефект. Най-подходящият и достъпен начин за неговия прием е под формата на гелове, които могат да се приемат, добавени към различни супи, смутита, сокове и т.н. В състава на геловете Вертера влизат много полезни вещества, витамини и минерали, които обогатяват състава им. Едно от веществата с най-голямо съдържание в тях е йодът, който както знаем спомага за правилното функциониране на щитовидната жлеза. Сред витамините, съдържащи се в геловете Вертера са витамин А, витамин С, витамин Е, витаминВ12 и витамин К. Ценните за човешкото здраве минерали, които влизат в състава им са калций, магнезий, фосфор, натрий и желязо. Освен това те съдържат разнообразие от макро и микроелементи, всичките 20 аминокиселини, 8 от които незаменими, полиненаситени мастни киселинии и фибри.

За какво помагат геловете Вертера

Много и различни са ползите на геловете Вертера, върху здравето. Те успешно лекуват различни заболявания и спомагат правилното функциониране на всички системи в човешкия организъм. Ето и какви са ползите от тях:

Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Геловете Вертера съдържат алгинова киселина, която спомага за намаляване нивата на холестерола в кръвта, а оттам и предотвратява развитието на атеросклероза или появата на инфаркт или инсулт. Фукоксантинът от своя страна помага за контролиране нивата на кръвната захар, като по този начин се намалява риска от развитие на диабет.

Подпомагат здравето на очите, костите, белите дробове и кожата

Витамин А в геловете Вертера е отговорен за доброто зрение и поддържа имунната система. Освен това той спомага и за добрата работа на сърцето, белите дробове и бъбреците.

Витамин К подпомага костния метаболизъм и помага за производството на протеини, които са от ключово значение за образуването на кръвни съсиреци. Калцият от своя страна спомага заздравяването на костите и предотвратява риска от развитие на артрит и остеохондроза.

Витамините Е е отговорен за доброто състояние на кожата, като поддържа нейната свежест и подпомага регерацията на кожните клетки. Витамин С от своя страна спомага за производството на колаген и еластин, които поддържат кожата стегната и еластична.

Помагат за контролиране на теглото

В състава на геловете Вертера влизат и голямо количество фибри, от които около 50-80% са водоразтворими. Това е много повече от фибрите, съдържащи се в плодовете и зеленчуците. Изследвания са доказали, че те възпрепятстват абсорбацията на мазнини в червата с до 75%, което от своя страна води до намаляване на теглото.