Кожата е тази част от тялото върху която възрастта оказва най-голямо влияние. Всичко разбира се зависи от нашите гени, от начина на живот, както и от грижите, които полагаме за нея. Стареенето на кожата е в резултат на намаляването на производството на колаген и еластин в организма. Според учените, нивото на колаген спада с 1% годишно след 20 годишна възраст, а с настъпването на менопаузата при жените, този процес значително се ускорява.

Едни от първите признаци на стареенето на кожата е, че тя става по-суха и по-тънка. Това се дължи на загубата на кожните протеини, подкожните мазнини и липсата на влага. Така, с течение на времето се появяват пигментни петна, бръчки и други неприятни признаци на стареене. Освен липсата на еластин и колаген има и други фактори, които са отговорни за стареенето на кожата, като:

  • Генетична предразположеност
  • Неправилно хранене
  • Нарушено кръвообращение
  • Тютюнопушенето и употребата на алкохол
  • Неправилна грижа за кожата.

Добрата новина е, че все пак има начин да забавим този процес и да поддържаме кожата си еластична, мека и сияйна, без да се налага да се подлагаме на пластични операции или други медицински манипулации.

Вертера Колаген + Витамин С в борбата със стареенето на кожата


Хидролизираният COLLAGEN + ВИТАМИН С на руската фирма Вертера е един от най-ефективните продукти в борбата със стареенето на кожата. Той предлага едно цялостно решение за насищане на тъканите на органите с колаген, който е най-разпространеният животински протеин, основата на съединителната тъкан, от която пряко зависи добрия външен вид и еластичността на кожата ни. Освен това Вертера колаген + витамин С се препоръчва и на хората, които водят активен начин на живот, на тези, които интензивно се занимават със спорт и на тези, които се възстановяват след претърпени травми или увреждане на костите и ставите. Разработен по специална формула, той притежава уникална аминокиселинна структура и за разлика от други добавки съдържа в по-големи количества лизин, пролин и глицин, които са нужни на организма за изграждането на съединителната тъкан и за регулиране на клетъчното подновяване. Именно тези аминокиселини подпомагат регенерирането и възстановяването на кожата, косата, ноктите и ставите при хора над 25 годишна възраст.

Какво съдържа Вертера колаген + витамин С

Основните съставки на този органичен продукт са Хидролизиран колаген и витамин С.

Хидролизираният колаген е вид колаген, чиито молекули са частично раздробени по технологичен метод. Прахообразната му форма и лесната му разтворимост във вода, водят до по-доброто му усвояване в червата.

Витамин С, съдържащ се във Вертера колаген + витамин С е от голямо значение за правилния метаболизъм на колагена. Недостигът на витамин С води до образуването на непълноценен колаген, с който няма да се постигне желания ефект.

За разлика от масово разпространените протеинови добавки с колаген, хидролизираният колаген + витамин С на Вертера Органик се усвоява много по–лесно и ефективно от организма.

Какви са ползите от използването на Вертера колаген + витамин С

Колагенът заема важно място в съвременната козметика, където му се отрежда централна роля в борбата със стареенето на кожата. Той е ефективен срещу появата на бръчки, старчески петна, за възстановяване еластичността и гладкостта на кожата. Но какви са ползите от приема на Вертера колаген + витамин С?

При дефицит на Витамин С в организма и приема само на чист колаген, се образува неправилен, непълноценен колаген, който не дава желаните резултати. Синтезът на този по-слаб колаген при дефицит на витамин С е сред основните причини за появата на някои заболявания. Ето защо от Вертера към хидролизирания колаген са добавили витамин С, който подпомага метаболизма на колагена. Освен това витамин С допринася и за ефективната абсорбция на колаген в тялото, а хидролизираната форма осигурява максималното му насищане в клетките на тъканите.

Как се приема Вертера колаген + витамин С

Вертера колаген + витамин С се приема по 1 порция от 5 грама, 2 пъти дневно. Препаратът се приема разтворен в 200мл вода или в плодов или зеленчуков сок. По време на бременност и кърмене, преди употреба е необходима консултация с лекуващия лекар.