Прекомерното натоварване при активно спортуване, както и продължителното стоене в изправено положение или заседналия начин на живот, са предпоставка за появата на редица здравословни проблеми с долните и горните крайници. Най-често те се проявяват в подуване, болка, проблеми с венозната и лимфно-съдовата системи, появата на разширени вени или образуването на тромби.

Маската Ангио Лайф на фирма Вертера е 100% натурален продукт, който е разработен по специална формула, което я прави подходяща за локално външно приложение върху кожата на ръцете и краката. Комбинацията от съдържащите се в нея компоненти, допринася за подобряване на състоянието на повърхностната венозна и лимфна системи.

Какво представлява маската Ангио Лайф

Във формулата на този органичен продукт влизат гел от кафяви морски водорасли, екстракт от fucus, колаген, екстракт от листа на червено грозде, растителен глицерин, хеалуронова киселина и екстракт от грозде.

Минералните съставки от кафяви морски водорасли в гела, помагат за разширяване на кръвоносните съдове. Екстрактът от fucus пък има силно изразен антитромботичен ефект, което предотвратява образуването на тромби и развитието на тромбоемболична болест. Това прави маската Ангио Лайф много подходяща за прилагане особено върху долните крайници, чиито кръвоносни съдове най-често са засегнати от това заболяване.

Колагенът е един от основните протеини в нашето тяло. Неговата роля в състава на маската Ангио Лайф е да поддържа кожата гладка, стегната и еластична.

Ектрактът от листата на червеното грозде спомага за предпазване стените на кръвоносните съдове и предотвратява оттичането на краката, докато растителния глицерин има доказано успокояващо действие.

Хеалуроновата киселина в маската Ангио Лайф помага за дълбокото и качествено хидратиране на кожата. Екстрактът от грозде също има своето положително действие в тази комбинация. Той е богат на много витамини и микроелементи, както и на кверцетин, който е един от най-мощните антиоксиданти и който чрез действието си предпазва клетките от увреждане.

Какви са полезните свойства на маската Ангио Лайф

Маската Ангио Лайф действа много добре върху кожата на ръцете и краката, като предпазва от развитието на хронична венозна недостатъчност. Освен това действието ѝ намалява чувството на тежест и умора в крайниците, както и разтежение, скованост и мравучкане. С използването на маската Ангио Лайф на Вертера се предотвратява също и появата на болка и подпухналост на долните и горните крайници.

В същото време маската може да се използва и като козметична средство, благоприятстващо почистването на кожата. Ангио Лайф помага за премахване на токсините от организма, стимулира процесите на регенерация на клетките, хидратира кожата в дълбочина, подхранва я с полезни вещества и помага за лимфния дренаж.

Освен всичко това маската Ангио Лайф е ефективна и при:

  • Проблеми с долните крайници, в следствие на прекалено физическо натоварване
  • Подуване по време на бременност
  • Проблеми, свързани с прекарване на продължително време в седнало или изправено положение
  • Продължително пътуване със самолет, пътуване с влак или пътуване с кола за повече от 4 часа, при което е нарушена венозната циркулация, което води до оттичане и подуване на краката
  • Облекчаване симптомите на разширени вени
  • Проблеми с покачване на кръвното налягане, в следствие на наднормено тегло
  • Небалансирано хранене, което води до повишаване нивата на лошия холестерол в кръвта
  • Елиминира дискомфорта за дълго време.

Как се прилага маската Ангио Лайф

Маската Ангио Лайф е предназначена само за външна употреба. Тя може да се използва както за профилактика за проблеми с долните и горните крайници, при симптоми на хронична венозна недостатъчност, както и чувство на подуване, тежест и умора, изтръпване, мравучене и болка на долните и горните крайници. Маската се нанася върху чиста кожа с леки масажиращи движения. След като престои около 20-30 минути,  тя се измива с топла вода.  Маската Ангио Лайф се препоръчва да се нанася веднъж дневно, предимно вечер или преди лягане. При необходимост манипулациите могат да се повторят отново. В редки случаи е възможно да се прояви индивидуална непоносимост. Преди употреба по време на бременност и кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар.