Колагенът е белтък, произвеждан от човешкото тяло. Той отговаря за ставите, хрущялите и най-големият орган – вашата кожа. С напредването на възрастта ДНК веригите се скъсяват и част от информацията започва да се губи, което оказва влияние на регенативните способности на кожата, а от там – намаля количеството на общия колаген. В резултат кожата губи еластичността си, структурата си и хидратацията си; изтънява, набръчква се и става като пергамент.

Един от начините да върнете жизнеността ѝ, е като се възползвате от свойствата на колагена. Той се предлага в две основни форми – като хранителна добавка и като съставка в грижата ви за лице. Най-добрите колагенови кремове за лице съдържат не само разтворим колаген, но и стимулиращи колагена пептиди, за които е доказано, че биват транспортирани до средния слой на кожата, където спомагат за нейното регенериране.

Колагенът като крем и като хранителна добавка

Оралният колаген има животински произход и няколко основни форми, които се грижат за кожата, костите, ставите, червата. При редовен прием колагенът се доставя директно в кръвния поток, достигайки различни части на тялото (в зависимост от това дали е тип 1, 2, 3 и т.н.). Оралният прием, особено в пептидна форма, прави колагенът по-бързо усвоим. Допълнително, колагенът поддържа цялостното здраве. Приема се лесно, не ви е нужна предварителна подготовка. Обичайно се поглъща половин час преди хранене. Резултатите са видими след месец-два и продължават известно време, след като прекратите приема.

Колагеновите кремове имат локално приложение, т.е. не действат на цялото тяло, а само на мястото, върху което ги нанесете. Молекулите на колагена са големи, което означава, че не проникват под втория кожен слой. Кремовете са идеално решение за фини бръчици и суха кожа, хидратирайки ги за секунди. Озаряването е видимо веднага. Прилагането отнема време, изисква предварително да измиете кожата си и да нанесете крема с леки масажни движения и потупвания. Ако пропуснете да си сложите крем, това няма да се отрази, но в дългосрочен план кожата отново ще загуби хидратацията си.

Ако съчетаете двата вида колаген, ще постигнете най-добрите и видими резултати. Не са ви нужни опасни инжекции и пластични операции. Колагенът е подходящ за всички възрасти, подхранвайки и защитавайки кожата ви.

Как изглежда идеалният колагенов крем?

На първо място, той е хипоалергичен – не предизвиква раздразнение, сърбеж, зачервяване и поява на ситни пъпчици. На второ място, колагеновият крем е подходящ за всички видове кожа – суха, мазна, комбинирана, проблемна. На последно място, цената трябва да отговаря на качеството – всяка съставка е внимателно подбрана, за да възпроизведе най-голям ефект в ефективното подмладяване на кожата.

Колагенов крем за лице Vertera Hydrate Collagen

Изключително ефикасен, но нежен и подхранващ, колагенът за лице Vertera Hydrate Collagen съдържа точно три съставки, главната от които колаген хидрат, по-известен като чист колаген. Чистият колаген е изграден от бързоусвоими пептиди, които проникват през кожната бариера и стимулират по естествен път производството на колаген. Както споменахме по-рано, с възрастта ДНК връзките се скъсяват и част от информацията се губи, но Hydrate Collagen има способността да достигне средния слой на кожата, където са разположени фибропластите. В резултат фибропластите завишават количеството произведен колаген, възвръщайки блясъка и гладкостта на кожата ви.


Как и къде се нанася Vertera Hydrate Collagen?

Vertera Hydrate Collagen работи най-добре върху проблемни зони – около очите, между веждите и около устата, където обичайно се появяват бръчки. След като нанесете гела, изчакайте десетина минути да попие, след което нанесете хидратиращ крем по ваше желание. Препоръчително е нанасяте Hydrate Collagen два пъти дневно, сутрин и вечер, като нежно потупате лицето си и масажирате нагоре, за да активирате лифтинг ефекта.

Използвайте Vertera Hydrate Collagen и за деколтето си. Естетите и дерматолозите са на мнение, че същите продукти, които ползвате, за да се грижите за кожата на лицето си, трябва да използвате за шията и деколтето си. Нанесете тънък слой върху проблемните зони и задръжте ръката си на определени места, за да използвате топлината на дланта си и да помогнете за усвояването на колагена.

Vertera Hydrate Collagen се използва също за ръцете и тялото. Кожата на ръцете ви е почти толкова чувствителна и податлива на външни влияния, колкото тази на лицето. Ако не се грижите за мекотата на кожата си, ръцете могат да издадат истинската ви възраст. Използвайте крема и за тялото си – за масаж на стрий и белези. Продуктът е подходящ за подхранване на кожата след депилация и солариум. Еднакво ефективен в облачно и в слънчево време, благодарение на своята UV защита.

Не на последно място, Vertera Hydrate Collagen помага за укрепване на косата и ноктите. Колагенът работи отлично в комбинация с кератин, от който са изградени косата и ноктите. Нанесете малко количество гел в основата на ноктите, за да ги направите здрави и лъскави, или в основата на фоликулите, за да подхраните косата и тя да израсте пищна и изящна. В дългосрочен план гелът помага за предотвратяване на цъфтенето и възстановяване на косата след боядисване или изрусяване.

За да подготвите кожата си за нанасяне, използвайте почистващ балсам за лице в комбинация с нежен ексфолиант. Ако нанасяте върху тялото, вземете си предварително душ. По този начин ще помогнете на порите да се отворят и по-добре да попият колагеновия крем.