Йодът е един от основните микроелементи, който е много важен за нормалния растеж и развитие на организма. Най-голям процент от него се съхранява в щитовидната жлеза. Освен, че контролира правилното ѝ функциониране, той оказва влияние и върху метаболитните процеси в организма. Другите предимства на йода за нашето здраве е, че той спомага изхвърлянето на токсините и поддържането на имунната система. Дефицитът на йод може да има сериозни ефекти върху тялото. Основните симптоми за недостиг на йод са депресия, умора, ниски нива на възприятие, гуша, наддаване на тегло, намалена плодовитост, груба кожа и т.н.

Какво представлява Вертера Про-Макс

Вертера Про-Макс Ламинария на руската компания Vertera, осигурява благотворно натоварване на организма с органичен йод и други ценни хранителни вещества в необходимите им количества за целия ден. Продуктът е направен по патентована технология, с помощта на която е възможно да се набавят максимално количество ценни вещества не само от самата клетка на келпа, но и от нейната обвивка. Вертера представлява натурална, специализирана „жива храна“, която спомага почистването на организма от токсини, тежки метали и други вредни вещества и едновременно с това подхранва тялото на клетъчно ниво. Тя осигурява 28 микроелементи и макронутриенти в органична форма, включително всички 20 аминокиселини, полиненаситени мастни киселини, фукоидан, фибри, алгинова киселина и витамини.

Серията Про-Макс е -хранителен комплекс от два продукта – Про-Макс Ламинария и Про-Макс Фукус, които се приемат съответно сутрин и вечер.

Какви са полезните свойства на Вертера Про-Макс

Високото съдържание на йод и на всички останали полезни витамини и хранителни вещества правят Вертера Про-Макс изключително полезен за човешкото здраве. Действието му се дължи на съдържанието на кафяви хранителни водорасли, вода и янтарна киселина, която е много мощен антиоксидант. Приемът на препарата основно спомага за попълване на йодния дефицит, което от своя страна води до:

Предотвратяване на хипотиреоидизма

Това състояние се характеризира с недостатъчна активност на щитовидната жлеза, което води до общото забавяне на всички процеси в организма, вследствие на нарушеното химическото равновесие. Един от най-честите резултати от хипотиреоидизма е прекомерното покачване на теглото, което се дължи на невъзможността на тялото да изгаря калориите, за да ги превърне в енергия.

Укрепва имунната система

В повечето случаи фокусът върху ефекта на йода е върху щитовидната жлеза, но той има и други полезни функции за нашето здраве, включително и като основен бустер за имунната система. Вертера Про-Макс стимулира и увеличава активността на антиоксидантите в организма, за да го защити от различните респираторни и сърдечно-съдови заболявания и рак.

Регулиране на метаболизма

Високото съдържание на йод във Вертера Про-Макс влияе върху функционирането на щитовидната жлеза като подпомага производството на хормони, от които зависи добрия метаболизъм. Метаболитната скорост засяга ефикасното усвояване на храната и превръщането ѝ в използваема енергия, както и цикъла на съня.

Детоксикация на организма

Вертера Про-Макс служи и за детоксикация на организма и отвеждането от него на всички вредни вещества, тежки метали и химикали, като флуорид, олово, живак и биологични токсини. Препаратът има и някои антибактериални качества, като предотвратяване развитието на бактериална инфекция в стомаха, по-известна като Н. Pylori.

Ползите на Вертера Про-Макс се изразяват още в :

 • Попълването на дефицита от витамини и минерали
 • Забавяне процесите на стареене на организма
 • Регенерация и подмладяване
 • Антиоксидантна защита на клетките
 • Попълване липсата на полезни хранителни вещества, микро, макро и ултра елементи
 • Нормализиране нивата на холестерола
 • Предотвратяване развитието на атеросклероза
 • Защита на сърцето и цялата кръвоносна система
 • Спазване на принципите на здравословния начин на живот
 • Отслабване и комплексно подмладяване
 • Справяне с умората и зареждане на тялото с енергия.

Как се приема Вертера Про-Макс

Препоръчителния прием на Вертера Про-Макс е от 25 до 50 грама, сутрин, 30 минути преди хранене. Преди употреба на препарата, по време на бременност и кърмене е добре да се консултирате с Вашия лекар.

Срокът на годност на Вертера Про-Макс е 6 месеца от датата на производство, посочена върху опаковката. Консумирането на продукта трябва да продължи до 21 дни след неговото отваряне.