Здравето на ставите и костите е изключително важно за добрата подвижност на човека и пълноценният му начин на живот. С напредване на възрастта основните вещества на костите и хрущялите намаляват, което води до понижена физическа активност и болка при движение. Гелът от ламинария Артропласт на руската компания Вертера е 100% натурален хранителен продукт, чието основно предназначение е да насища организма с комплекс от всички необходими съединения, отговорни за доброто състояние на опорно-двигателния апарат.

Какво представлява гелът от ламинария Артропласт

Гелът от ламинария Артропласт е органичен продукт, съставен от природни компоненти, в чийто състав влизат много и различни органични и минерални вещества. Всички те стимулират образуването на костно вещество и спомагат за укрепването на скелета и лесната и безболезнена подвижност на ставите. Гелът от ламинария Артропласт е много добър източник на хондроитин сулфат, който е един от основните компоненти на основното градивно вещество на костите и хрущалите. Освен това в него се съдържа и глюкозамин – вещество, отговорно за физическата активност и подвижност. Това прави продукта изключително полезен, особено за хората в напреднала възраст, като им осигурява свободата на движенията, без каквито и да е ограничения и болка.

Какво компоненти влизат в състава на гела от ламинария Артроспласт

Гелът от ламинария Артропласт на Вертера не е лекарство и съдържа само натурални продукти, без каквито и да е изкуствени съставки и оцветители. Това прави продукта напълно естествен, безопасен и ефективен за здравето. В състава му влизат:

  • Ламинария;
  • Глюкозамин;
  • Хондроитин сулфат;
  • Вода;
  • Екстракт от шипка;
  • Екстракт от плодовете на глог;
  • Бяло зеле на плах;
  • Концентрат от ябълков сок и сок от касис;
  • Помощни компоненти, като лимонена киселина, екстракт от стевия, калциев глюконат и други.

Проведените клинични проучвания и анализи на химическия състав на гела от ламинария Артропласт, са доказали положителните му ефекти върху тялото, а това позволява продуктът да бъде включен в групата на специализираните диетично-терапевтични храни. Гелът от ламинария Артропласт на Вертера, може да се комбинира с различни продукти, съдържащи други, полезни за организма веществата, необходими за добрата подвижност и поддържането на здравословен начин на живот.

За какво помага гелът от ламинария Артропласт

Много и различни са ползите от приема на гел от ламинария Артропласт на Вертера. Основното му предназначение е насищането на организма с комплекс от различни жизнено необходими съединения, които участват в активизирането на оздравителните процеси. Ето и за какво помага Артропласт:

– Гелът Артропласт спомага за съхраняване подвижността на ставите и обема на движение при възрастните хора;

– Продуктът участва във формирането на химичния състав на костите и ставите и във вътрешните структури на опорно-двигателния апарат;

– Нормализира процесите в организма, като го насища с необходимите хранителни елементи, витамини и минерали и същевременно помага за изчистването на всички отпадъчни и токсичните вещества;

– Профилактика на остеопороза, артрит и фрактура на костите;

– Оптимизиране на основните свойства на твърдите тъкани – твърдост, сила, еластичност и подвижност;

– Профилактика на евентуални отклонения във функцията и на костно-ставната и зъбно-челюстната системи;

– Компенсира недостига на необходимите органични вещества и минерали, участващи в изграждането на костно-ставната и зъбно-челюстната системи, в случаите на недостатъчно постъпване или нарушеното им усвояване;

– Спомага формирането и заздравяването на костната и зъбната тъкан, в периода на активен растеж, при децата;

– Участва в обменните процеси на организма, които осигуряват съвместното функциониране на храносмилателната, кръвоносната, отделителната, ендокринната, нервната и имунната системи.

Как се приема гелът с ламинария Артропласт

Препоръчителната дневна доза гел от ламинария Артропласт е 25 грама, един път на ден (сутрин), по 1 супена лъжица с връх, 30 минути, преди хранене. Продуктът е с приятен вкус на ябълка и касис, но може да се смеси и с различни сокове, смути, вода, супи и други. Препоръчително е, след всеки един месец прием на продукта, да се направи пауза от 5 до 7 дни. Гелът от ламинария Артропласт е съвместим с всички останали продукти на Вертера, но все пак е препоръчително 2 до 4 седмици преди първоначалния му прием, да нe сте консумирали продукта Вертера гел. Дневната доза от 25 грама Артропласт съдържа 620гр хондроитин сулфат и 300мл глюкозамин.